Kurser

Sy dina egna kläder som verkligen passar dig och har den form, färg och det mönster som du själv har valt!

Målgrupp

Undervisningen sker individuellt och anpassas efter varje deltagares sömnadsnivå och takt.

Innehåll

Nybörjare syr en enkel modell av exempelvis en kjol. Har du redan erfarenhet av att sy efter mönster väljer du vad du vill sy efter dina egna förkunskaper. Vid varje kurstillfälle går vi igenom några praktiska detaljer som vägleder och underlättar ditt arbete under kursens gång och i framtiden.

Mål

Genom att sy ett plagg får du grundläggande kunskaper i klädsömnad och du lär dig att följa ett mönster och hur man lägger ut mönstret på rätt sätt på tyget för att klippa till de olika delarna. Du lär dig även praktisk sömnadskunskap och olika sömnadsmoment.

Material

Material ingår inte i kursavgiften. Du tar med dig tyg, eventuellt mönster på det plagg du vill sy och de sybehör du behöver till ditt plagg eller remake.


Kursupplägg

Kursdeltagarna arbetar med sina egna plagg under individuell handledning. Gemensamma genomgångar sker vid behov då vissa sömnadsmoment ska genomföras av alla deltagare i gruppen. Ett kompendium med grundläggande sömnadsinstruktioner om hur man går till väga steg för steg för att sy ett plagg erhålls.Kursledare

Nancy Salgado

Nancy håller kurser i sömnad och remake samt mönsterkonstruktion. Hon har universitetsutbildning i sömnad, design och mönsterkonstruktion och har mer än 30 år inom branschen, både i Sverige och och utomlands. När Nancy inte undervisar ägnar hon sig åt vår remake verksamhet.

- Jag fascineras av att arbeta med  kläder och textiler samt älskar återbruk. Jag tror på det kreativa skapandets förmåga att föra människor samman. Målet är att varje deltagare ska känna lust inför att fortsätta utveckla individuella projekt och att det bara är fantasin som sätter gränser!


Följ oss på våra sociala medier och håll utkik efter höstens startdatum!